Omgeving

Sturrishuus ligt in een natuurgebied tegenover een beek met vennetjes en vlakbij het bos. Onze weg is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
Het dorpje Varsseveld ligt op ongeveer 2 km afstand. Het is vooral bekend als geboorteplaats van Guus Hiddink en ook de bekende modezaak Duthler vindt zijn oorsprong in Varsseveld. Het grootste filiaal met mode voor het hele gezin en inpandige koffieshop bevindt zich dan ook hier.


Voor een heerlijke biologische lunch of koffie met lekkers raad ik u van harte aan binnen te lopen bij De Lekkerneij, in de Spoorstraat. In het dorp zijn twee warme bakkers, twee supermarkten en een aantal eetgelegenheden. Op zaterdagochtend is de nog werkende molen 'De Engel' open voor bezichtiging. Boerderijmuseum 'Het Hofshuus' is in de zomermaanden van woensdag- t/m zaterdagmiddag geopend.

 

In de prachtige Gelderse Achterhoek is het heerlijk vertoeven. Het is er nog rustig en er zijn prachtige fiets- en wandelroutes. Het coulissenlandschap biedt veel afwisseling. Het middeleeuws boekenstadje Bredevoort met haar middeleeuws restaurant Betram is een bezoekje waard. Aalten is een naburig dorp met een mooie dorpskern, waar goede restaurants en fijne terrassen zijn. Ook Lichtenvoorde biedt een aantal gezellige horecagelegenheden en een gezellige kern, winkelzondag is iedere eerste zondag van de maand. Doetinchem ligt op 12 km afstand, het is een gemoedelijke winkelstad met een keur aan restaurants en terrassen en winkelstraten, iedere dinsdagochtend is er lapjesmarkt en iedere laatste zondag van de maand zijn alle winkels geopend. Zelhem, Ruurlo en ook historisch Doesburg zijn zeker een bezoek waard. In Dinxperlo is een Duitse markt op vrijdagmiddag. Grensstad Wiinterswijk biedt ook een keur aan horecagelegenheden en winkels en heerlijk Italiaans ijs eet u bij Talamini, winkelzondag iedere laatste zondag van de maand.